Bors de Sfecla

de nico15 in Ciorbe, 7 Noi 2010 | 3725 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina potrivita
  • 1 sfecla potrivita
  • 2 ardei grasi
  • 1 pastarnac
  • 1 fir de praz
  • 2 linguri de ulei
  • 3-4 litri de apa
  • 1 plic de bors Magic
  • 1 borcanel de iaurt mic
  • sare si leustean
  • 200 ml de sos tomat sau pasta de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de Sfecla:

 

Se spala si se curata legumele: ceapa(cubulete mici), ardei(cubulete), morcovi, telina si pastarnacul(se curata si se da pe razatoarea mare), prazul se taie normal. Legumele se pun in tigaie in care a fost pus uleiul si se calesc un pic, dupa care se adauga 1 pahar cu apa, se pune capacul la oala si se continua fierberea aproximativ 10 minute.

Cand legumele s-au inmuiat se pun 3-3,5 litri de apa. Se lasa sa fiarba inca 10-15 minute, apoi se adauga sfecla rosie care a fost curatata si tocata in cubulete, continuandu-se fierberea.

Se lasa la fiert 20-30 de minute se adauga borsul Magic, sosul de tomate si leusteanul se mai da intr-un clocot


Se poate servi ca in imaginile alaturate se va adauga borcanelul de iaurt si se va decora cu felii foarte subtiri de sfecla.

Pofta Buna este buna atat rece cat si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de Sfecla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

madi_marin 1

07.11.2010, 10:44

stiu si eu de reteta asta, dar n-am incercat-o pana acum..... arata foarte bine....

Rocsi 1

07.11.2010, 11:18

si mie imi place ..si eu fac

vanilla 1

09.11.2010, 17:56

nu am auzit niciodata de reteta asa ca o salvez sa nu mai pierd timpul!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu afumatura